شبکه های اجتماعی موبایلی...ماهواره...

همه چیز رسانه های نوظهور ......ماهواره

شبکه های اجتماعی موبایلی...ماهواره...

همه چیز رسانه های نوظهور ......ماهواره

طبقه بندی موضوعی

رادیو و تلویزیون فاسد چه ها می کند

امید بابایی | چهارشنبه, ۲۵ فروردين ۱۳۹۵، ۱۰:۵۱ ق.ظ
معصیتى اگر اتفاق بیفتد، در محضر همه مردم است

 هنر یکی از علاقه های ذاتی بشر بوده و هست و این یک تمایل فطری است که خداوند در ذات انسان قرار داده است. اصل تعریف هنر چیست و بهتر بدانیم حساسیت پرداختن هنر به خاطر چیست؟
هنر مجموعه‌ای از آثار یا فرآیندهای ساخت انسان است که در جهت اثرگذاری بر عواطف، احساسات و هوش انسانی و یا به‌منظور انتقال یک معنا یا مفهوم خلق می‌شوند. همچنین می توان گفت هنر توانش و مهارت خلق زیبایی است. [۱] این تاثیر گزاری و هنر انتقال مفهوم شامل مفهوم گسترده ای می شود و به همین خاطر دارای اهمیت است.
مهمترین رسانه ها در انتقال هنر رادیو تلویزیون است و به همین خاطر امام خمینی (رحمه الله علیه) جمله ای عمیق و قابل تامل درباره این دو رسانه به کار بردند و فرمودند:
«رادیو تلویزیون دستگاهى است که اگر فاسد باشد یک ملت را فاسد مى‌کند. الان همه رادیو را گوش و تلویزیون را نگاه مى‌کنند. معصیتى اگر اتفاق بیفتد، در محضر همه مردم است». [۲]
الان حدود ۳۰ سال از ایراد این سخنان معمار انقلاب می گذرد و به راحتی می بینیم که چقدر این کلام حقیقت دارد. حال به بیان تحلیل این جمله می پردازم.

۱- در دسترس بودن رسانه ها.
امروزه با پیشرفت تکنولژی و فراگیر شدن اینترنت، رادیو تلویزوین به راحتی حتی در دورترین نقطه قابل درسترس هستند و کسی نیست که از دریافت این محتوای تولید شده عاجز باشد. حال وقتی این دو رسانه به راحتی دراختیار مردم قرار دارد پش قطعا سلامت و فساد آن می تواند تاثیر بسزایی در سبک زندگی و روح و جان مردم داشته باشند.

۲- هنر علم الهی و اسلامی است.
چرا امام خمینی فاسد شدن این رسانه را مطرح کردند، زیرا همیشه شیطان برای علوم الهی طرح و برنامه دارند و تمام علوم به فرموده حضرت آیت الله جوادی الهی هستند و باید نمادی از خداوند را پیاده کنند. ایشان فرمودنند:
«آنچه غرب به عنوان هنر معرفی می کند، هنر نیست؛ زیرا هنر فقط اسلامی است و هنر غیر اسلامی وجود ندارد. هنر، اگر هنر صادق و حقیقی باشد، هنر اسلامی است.
هنر غیر اسلامی وجود ندارد؛ زیرا بنا به آیات قرآن کریم سه ضلع علم، عالم و معلوم همگی از خداوند منان نشأت گرفته است و هنر نیز یکی از علوم هستی است که از خداوند نشأت گرفته است. لذا اصلاً هنر غیر اسلامی وجود ندارد». [۳]
پس وقتی حرف از فساد و گناه زده می شود حتما هنر به سمت، هنر فاسد و غیر الهی و دینی تغییر کرده است و یا افرادی با این مشخصات وارد هنر شدند و یا نظارت اسلامی بر محتویات این رسانه ها وجود ندارد.

۳- علت مخالفت اسلام با هنر فاسد.
شهید مطهری فرمودند: «ولی آن چیزی که شاید بیشتر از همه نیاز به مطالعه دارد این است که آیا اسلام هیچ عنایتی به بعد چهارم روح انسان یعنی استعداد هنری نموده و در اسلام به زیبایی و جمال عنایتی شده یا نه؟ بعضی چنین تصور می کنند که اسلام از این نظر خشک و جامد و بی عنایت است و به عبارت دیگر اسلام ذوق کُش است، و البته اینها که اینچنین ادعا می کنند به خاطر این است که اسلام روی خوش به موسیقی نشان نداده و نیز بهره برداری از جنس زن به طور عام و هنرهای زنانه یعنی رقص و مجسمه سازی را منع کرده است. ولی به این شکل قضاوت کردن درست نیست. ما باید راجع به مواردی که اسلام با آنها مبارزه کرده تأمل کنیم و ببینیم آیا اسلام با آنها مبارزه کرده از آن جهت که زیبایی است یا از آن جهت که مقارن با امر دیگری است که برخلاف استعدادی از استعدادهای فردی یا اجتماعی انسان است؟ و بعلاوه ببینیم در غیر این موارد ممنوعه آیا با هنری مبارزه شده است؟».
بله بعضی هنر ها مانند رقص و سینما و تتاتر را باید از کانال اسلام بررسی کرد تا مقبولیت آن تایید شود و الّا این نوع هنر نمی تواند موجب تعالی روح بشر و رساندن آن به تکامل مورد نظر خداوند، دانست. زیرا خداوند مقام خلیفه اللهی را برای انسان در نظر گرفته است و با توجه به اعتراض ملائکه خداوند فرموده است:

«وَ إِذْ قَالَ رَبُّکَ لِلْمَلاَئِکَةِ إِنِّی جَاعِلٌ فِی الأَرْضِ خَلِیفَةً قَالُواْ أَتَجْعَلُ فِیهَا مَن یُفْسِدُ فِیهَا وَیَسْفِکُ الدِّمَاء وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِکَ وَنُقَدِّسُ لَکَ قَالَ إِنِّی أَعْلَمُ مَا لاَ تَعْلَمُونَ [بقره/۳۰]
چون پروردگارت به فرشتگان گفت : من در زمین خلیفه ای می آفرینم ، گفتند: آیا کسی را می آفرینی که در آنجا فساد کند و خونها بریزد، و حال آنکه ما به ستایش تو تسبیح می گوییم و تو را تقدیس می کنیم? گفت: آنچه من می دانم شما نمی دانید».
---------------------------------
پی نوشت:
[۱]. ویکی پدیا.
[۲]. صحیفه نور، امام خمینی، ج ۱۴، صفحه ۲۵۷.
[۳]. حوزه نت.
[۴]. مجموعه آثار شهید مطهری. ج۲۲، ص ۷۲۶.
  • امید بابایی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی