شبکه های اجتماعی موبایلی...ماهواره...

همه چیز رسانه های نوظهور ......ماهواره

شبکه های اجتماعی موبایلی...ماهواره...

همه چیز رسانه های نوظهور ......ماهواره

طبقه بندی موضوعی

۷ مطلب در آبان ۱۳۹۵ ثبت شده است

شبکه نفوذ به رسانه‌های داخلی

امید بابایی | چهارشنبه, ۲۶ آبان ۱۳۹۵، ۰۷:۵۲ ق.ظ

انتشار مستنداتی از جاسوسی همسر مجری BBC در ایران توسط خبرگزاری فارس حواشی مختلفی را به دنبال داشت، اما چرا پدر "شبکه نفوذ به رسانه‌های داخلی" از لو رفتن هویت همسر همکارش در BBC عصبانی شده است؟!

ادامه

جاسوسی پشت نقاب اقتصاد/ همسر مجری BBC فارسی در تهران چه می‌کند؟ + تصاویر

نظر شما؟

  • امید بابایی

آنارشیسم در فضای مجازی

امید بابایی | دوشنبه, ۲۴ آبان ۱۳۹۵، ۰۸:۰۲ ق.ظ

یادداشت/ خسرو معتضد

خبرگزاری فارس: آنارشیسم در فضای مجازی

اراذل و اوباشی که از سوی یک تعداد سازمان‌های خرابکار یا مشتی از دیوانگان جنسی سعی می‌کنند جوانان ایرانی را به هوسرانی، بی‌اخلاقی و دزدی ناموس ترغیب کنند باید به کیفر برسند.

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس  «وطن‌امروز» در یادداشتی از «خسرو معتضد» نوشت:

 در فضای مجازی شبکه‌های متعددی راه‌اندازی شده‌ که تعدادی خبری و علمی و فنی و مفید و تعداد زیادی جلف، کثیف بلکه مستهجن و فسادبرانگیز است؛ به مثابه علف‌های هرز در کنار درختان میوه و ثمرده.
اختراع اینترنت از ابداعات بزرگ متخصصان و کارشناسان بوده و در خور قدردانی توأم با اعجاب است؛ براستی همان جام‌جم افسانه‌ای. متاسفانه در کشور ما همانگونه که انسان تحت تاثیر سرعت در خبررسانی فضای مجازی آن هم به ساعت و دقیقه قرار می‌گیرد، عده‌ای از وطن‌فروشان و اجامر و بیکارگان به این ساحت راه یافته و کثیف‌ترین واژگان را که نشانگر عقده‌های درونی و انباشتگی تعفن‌آمیز ارواح خبیث شریرشان است، نوشته و در معرض نمایش می‌گذارند و نه فقط به دین و مذهب و اعتقادات بلکه به اخلاق، شرافت و سنگپایه‌های میهن‌دوستی و یکپارچگی ملی اهانت می‌کنند و حتی وارد حریم خانوادگی مردم می‌شوند.
بسیار متاسف شدم وقتی دیدم تصاویر خصوصی مردم را که فرضا در خانه و خانواده خود ثبت کرده‌اند، دزدیده یا از دوربین یا موبایل یا فضای مجازی کسانی به دست آورده‌اند، منتشر می‌کنند و از آنان که در تلویزیون و سینما به خدمت مشغولند و سال‌های سال با سریال‌ها و فیلم‌های خود توجه مردم را جلب کرده و جزو خدمتگزاران فرهنگ کشورند، به زشتی و حتی با مونتاژ تصویر به صورت زننده و با واژگان اهانت‌آمیز یاد می‌کنند. من یک سیستم بیگانه هدفمند را پشت‌سر این قضایا می‌بینم. گاهی مقدسات مردم را مورد اهانت قرار می‌دهند و حتی رسول خدا(ص) و ائمه‌اطهار(ع) و مراقد مبارک از اهانت و گستاخی این داعشی‌های دیجیتالی مصون نیستند. اجازه دارند در نهایت فقر سواد و دانش به هر چهره سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی توهین کنند. دچار یک نوع بیماری جنسی- سادیستی- مازوخیستی پیشرفته با جراحات ناشی از سرخوردگی روحی هستند. از هم‌میهنان خود نفرت دارند و به عموم مردان، زنان، دختران و حتی پسران و کودکان ایرانی اهانت می‌کنند.
بدون نام و نشان به دیگران توهین و شایعه‌پراکنی می‌کنند. داستان‌های کثیف جعلی از فساد جنسی اشباع‌شده در جامعه می‌سرایند. با عبارات ابتدایی یک‌کلاغ، چهل‌کلاغ کرده و جوانان و نوجوانان را به بی‌بندوباری جنسی، بی‌دینی، بی‌وطنی، نهیلیسم و پوچ‌گرایی تشویق می‌کنند. هر روز خبر مرگ یا قتل شخصیتی را می‌دهند. به دروغ مرگ مثلا عزت‌الله انتظامی هنرمند متین یا استاد محمدعلی کشاورز را شایع می‌کنند. کلیپ‌های دروغ و جعلی می‌گذارند.
تصاویر زن رقاصه بدنام جلفی را که در تل‌آویو در سرزمین اشغال شده یا حیفا یا عکا در حال رقص و آوازخوانی در مجلس عروسی‌ای بود به عنوان خانه‌ای در تهران جازده بودند ولی به علت بی‌سوادی فراموش کرده بودند پرچم ستاره داوود اسرائیل را از کلیپ حذف کنند! اجامر از نظر بی‌سوادی و بی‌شعوری سرآمد، نادانی توأم با حماقت، تصاویری به اصطلاح تاریخی می‌گذارند و حتی نمی‌دانند مربوط به چه زمانی است. با ناموس و شرافت همه مردم بازی می‌کنند. تلاش آنان این است جامعه ایران را جامعه‌ای شکسته، مفلس، پشیمان از انقلاب، دلبسته و شیدای زندگی غربی، آزرده از دین، اخلاق، میهن و شعائر نمایانند. تجزیه‌طلبی و قوم‌گرایی را بشدت رواج می‌دهند. برای ایرانی ترک دلیر و رشتی و مازندرانی و عرب و بلوچ متلک‌ها می‌سازند و کلمات مستهجن را درباره کیان خانواده به کار می‌برند.
مرا که از ایران، وحدت و عظمت ایران می‌گویم تحریفگر تاریخ می‌نامند، زیرا اراذل و اوباش بی‌سواد شعور درک گفته‌ها و نوشته‌های مرا ندارند.
تصاویر مستهجن پورنو را در صفحات مجازی قرار داده و از عکس دختران و زنان ایرانی که به‌گونه‌ای از طریق اینترنت به آنها دست‌یافته‌اند سوءاستفاده کرده و کلماتی به کار می‌برند که روسپیان و قوادان مراکز پلشت قدیم جنوب تهران نیز از به زبان آوردن آن طفره می‌رفتند و امتناع داشتند. اینان ادب را خورده و حیا را قی کرده‌اند. گویا اجازه دارند به صدر و ذیل اهانت کنند. شناسایی و بازداشت 450 تن از این اجامر و اوباش که متاسفانه از مدرن‌ترین و به‌روزترین اختراع سودمند جهان سوءاستفاده شریرانه می‌کنند، در هفته‌های اخیر تعداد زیادی از آن اراذل و اشرار را از دستیابی به اینترنت محروم کرده است. اگر این پشتکار و سختگیری نهادهای مسؤول ادامه یابد و این اشرار رذل که با آبرو و حیثیت ملت ایران بازی می‌کنند و می‌خواهند یا دستور دارند ملت ایران را مردمی ذلیل و بی‌آبرو، ناامید، پریشان، شکم و شهوت‌پرست و عاری از اخلاق معرفی کنند، تحت پیگرد و مجازات‌های قانونی قرار گیرند، ساحت اینترنت از تاخت و تاز مشتی اراذل و اوباش[که شنیده‌ام گهگاه باجگیری‌ هم می‌کنند] زدوده خواهد شد. اینان در حکم ستون پنجم دشمنان ایران هستند و باید در زندان یا در دارالمجانین جا گیرند و جوانان و نوجوانان از وساوس کثیف آنان رهانده شوند. به خانواده‌های ایرانی توصیه می‌کنم این نارنجک‌ خطرناک را که روح و جسم فرزندان‌تان را آلوده می‌کند تحت نظارت قرار دهید. وزارت ارتباطات در وظایف خود کوتاهی می‌کند و به عللی که نمی‌دانیم از فیلتر کردن سایت‌های پلشت غفلت می‌ورزد.
سایت‌ها و کانال‌های کثیف باید تعطیل شوند. اراذل و اوباشی که از سوی یک تعداد سازمان‌های خرابکار یا مشتی از دیوانگان جنسی سعی می‌کنند جوانان ایرانی را به هوسرانی، بی‌اخلاقی و دزدی ناموس ترغیب کنند باید به کیفر برسند و برای هر یک از آنان پرونده و سابقه‌ای تشکیل شود که در صورت تکرار تحت پیگرد قرار گیرند. من این مطالب پلشت و کثیف را تصادفی نمی‌دانم؛ کشوری، سازمانی، گروهی ضدایرانی یا خائن و مزدور ماموریت دارند بذر فساد و بداخلاقی و شرارت و خلافکاری را در خاطر پاک و معصوم جوانان ایرانی بکارند و آنان را به مجریان بی‌منطق امیال بیگانگان تبدیل کنند. کامنت‌گذاری در زیر نظرات، سابقه طولانی در مطبوعات و مجلات بین‌المللی دارد. کسانی که صفحات اول یا آخر مجلات معروف جهان را می‌خوانند می‌بینند که خواننده یا مخاطب حق دارد نظرات انتقادآمیز خود را به نظر مدیران و سردبیران نشریات برساند. نام و نام‌خانوادگی و حتی نشانی پیام فرستندگان مشخص است. در اینجا صاحب یک سایت درپیتی و گمنام که از فلان مقام اداری یا فرهنگی یا اقتصادی به دلایلی خوشش نمی‌آید خبر یا مقاله یا مصاحبه‌ای درباره او روی سایت می‌گذارد و زیرش خودش و دارو دسته‌اش کامنت‌های بی‌ادبانه‌ای می‌گذارند. معمولاً کامنت‌ها حکایت از بی‌سوادی و تهی بودن فرد کامنت‌گذار می‌کند. یک بی‌ادبی اوباشگرانه در این کامنت‌ها دیده می‌شود. اطلاع دارید که حتی به فوتبالیست‌های دیگر کشورها فحاشی ناموسی می‌کنند. در خود ساحت کشورمان به هر کسی هتاکی می‌کنند.
باید به این وضعیت نظم و ترتیبی داده شود و اراذل و اوباش از ساحت فضای مجازی رانده شوند و هر پرخاشگر نادانی به خود اجازه هتاکی به دیگران ندهد.
در چنین وضع و حالی است که متاسفانه بیگانگان در شبکه‌های ماهواره‌ای و بدتر از آن در فضای مجازی رسوخ و نفوذ کامل دارند و سعی می‌کنند جوانان را تحت تاثیر قرار دهند و حتی قبح زنا را بزدایند و صدها کانال پورنو و جنسی راه‌اندازی کرده؛ داستان‌های کثیف و وقیح را به چشم جوانان کم سن و سال ایرانی می‌رسانند. اخیرا کانال‌های داخلی زیادی در فضای مجازی راه‌اندازی شده که مضامین ایرانی و اسلامی و اخلاقی و علمی و بهداشتی دارند و خوشبختانه تعدادشان در تلگرام رو به افزایش است. سکوت کار درستی نیست و یکی از بهترین روش‌ها همین افزودن کانال‌های پاک ایرانی است که جواب هجمه بیگانگان و ایادی آنها را بدهند.
در کلیپی که یک باند تجزیه‌طلب فراری رسوا تهیه کرده بودند شخصی دیده می‌شد که در قسمتی از بالای پلکان یک فروشگاه در تبریز در حال ادرار بود. کاملا مشخص بود یک گروه با تمهیدات قبلی و با برنامه‌ریزی بی‌شرمانه‌ای این صحنه را تدارک دیده و در پایان کلیپ عبارت قبیحی نسبت به شیخ صفی‌الدین اردبیلی بیان می‌شد. کاملا مشخص بود یک گروه تجزیه‌طلب که میل دارد آذربایجان از ایران جدا شود و به سلسله صفویه کینه فراوان دارد که نگذاشته آرزوی سلاطین خونخوار عثمانی برآورده شود، برای توهین به صفویان این کلیپ زشت و کثیف را تهیه کرده و از پیش مقدمات امر کاملا مهیا شده است. ایران سرزمینی کهن و درخشان‌ است. در طول تاریخ فقط زمانی که ما ضعیف، خواب‌آلود و بی‌خبر بودیم بیگانگان توانسته‌اند یک‌میلیون و 200 هزار کیلومتر از خاک ایران را از کشورمان جدا کنند. نسل امروز اما با وجود ضعف دستگاه‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای کشور و برنامه‌ریزی‌های موذیانه و حساب‌شده شبکه‌های ماهواره‌ای بیگانه‌ساخته و نیز فضای مجازی آلوده، اجازه تجدید زمان‌های تلخ گذشته را نخواهد داد.

  • امید بابایی

بررسی فقهی افساد فی الارض اینترنتی

امید بابایی | دوشنبه, ۲۴ آبان ۱۳۹۵، ۰۷:۵۷ ق.ظ

 

به خاطر وجود شأنیت شرائط افساد مستوجب حد در افساد اینترنتی، مفسدین اینترنتی در صورتی که قصد افساد و اختلال در جامعه و بر هم زدن نظم آن شوند، حد افساد بر آن ها اجرا خواهد شد.

چکیده:  

      یکی از جرائمی که در جامعه امروزی با توجه به پیشرفت تکنولوژی، شیوع به سزایی دارد و چه بسا ضرر ناشی از آن به مراتب بیشتر از نوع سنتی از آن می ­باشد، افساد فی الارض در فضای مجازی است. حکم این نوع از افساد با توجه به نو ظهوربودن آن در میان فقها حتی در میان فقهای معاصر مورد بررسی قرار نگرفت. نگارندگان پس از ذکر بعضی از مصادیق افساد فی الارض اینترنتی و بررسی تفصیلی این مسأله، با اثبات تمام الموضوع بودن افساد فی ­الارض در آیه شریفه 33 سوره مائده و نیز احراز جرم بودن افساد فی الارض اینترنتی به خاطر دلائلی همچون بنای عقلا و تنقیح مناط، در نهایت با استناد به دلائل متقن یعنی تمسک به اطلاق آیه 33 سوره مائده و روایات وارده در رابطه با افساد فی الارض و تنقیح مناط، به این نتیجه می رسند که به خاطر وجود شأنیت شرائط افساد مستوجب حد در افساد اینترنتی، مفسدین اینترنتی در صورتی که قصد افساد و اختلال در جامعه و بر هم زدن نظم آن شوند، حد افساد بر آن ها اجرا خواهد شد.

نویسندگان:

علی اکبر ایزدی فرد ، سید مجتبی حسین نژاد

فصلنامه پژوهش های فقه و حقوق اسلامی - سال دوازدهم، شماره 3، تابستان 1395.

برای مشاهده کامل مقاله روی فایل مقابل کلیک کنید.  

  • امید بابایی

گزارش آماری فارس از بازی که کماکان بین ایرانیان محبوب است

امید بابایی | شنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۵، ۰۱:۲۴ ب.ظ

۶ میلیون نفر کاربران ایرانی بازی «کلش آف کلنز» در سال گذشته، ۱۳۲ میلیارد تومان برای این بازی خرج کرده‌اند که به طور متوسط هر فرد رقمی معادل ۷۵ هزار تومان برای این بازی جذاب هزینه کرده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی فارس، «کلش آف کلنز» بازی رایج و محبوب این روزهای جهان و جامعۀ ایران، موضوع بررسی علمیِ مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال (دایرِک) بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای قرار گرفته است. یک بازی با «هیجان و نوآوری» بالا در سبک «استراتژی» و با زمینۀ کنش متقابل در بستری از جنگ و دفاع، ساخته شرکت فنلالندیِ «سوپرسل» که بخشی از جوانان و به‌خصوص دانش‌آموزان ایرانی را سخت به خود مشغول کرده است. بر اساس گزارش جامعِ منتشر شده توسط «دایرک» می‌توان دربارۀ زوایای مختلف اجتماعی-فرهنگیِ یک «پدیدۀ» تازۀ دنیای فناوری نوین لذت‌آورِ بازی دیجیتالی در زمینۀ جامعۀ ایران، بیشتر اندیشید. مطالعۀ دایرک نوعی تحلیل توصیفی با رویکرد مصرف و نگاه مخاطب‌شناسانه و با تکیه بر روش شناخته‌شده، معمول و قابل اتکای «پیمایش» است.

گزارش فوق، شمای کاملی از مختصات «مصرف ایرانی» این بازی را در گوشه و کنار جامعه نمایان می‌کند. بزرگ‌ترین اعداد این گزارش که در نگاه اول به چشم می‌آیند تعداد 6 میلیون نفریِ بازیکنان آن (معادل 7 درصد کل جمعیت ایران) و البته هزینۀ 132 میلیارد تومانیِ پرداخت‌شده برای آن توسط همین بازیکنان است که به طور متوسط هر فرد رقمی معادل 75000 تومان برای این بازی جذاب هزینه کرده است. تراکم جغرافیای بازیکنان در پهنای کشور هم به ترتیب در استان‌های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، فارس و البرز بوده است که اگر مرکزیت استانی را در نظر گیریم با شهرهای تهران، مشهد، اصفهان، شیراز و کرج روبه رو هستیم. جدای از هزینۀ صورت‌گرفته، هر فرد به طور متوسط یک ماه بیشتر از یک سال از زندگی‌اش را صرف انجام این بازی کرده است که نیمی از بازیکنان، این وقت را در زمانی از غروب آفتاب تا نیمه‌شب در شبانه‌روز به این بازی اختصاص داده‌اند.

گزارش در گام اول، آمار مؤلفه‌های اولیۀ بازیکنان را ارائه می‌دهد. آماری که نشان می‌دهد مردان مجرد ایرانی، 73 درصد حجم بازیکنان این بازی را شامل می‌شوند و 40 درصد کل بازیکنان، از دانش‌آموزان کشور هستند و سن 60 درصد این بازیکنان، بین 15 تا 25 سال است و میزان تحصیلات 44 درصدشان، زیر دیپلم است که به نحوی مؤید آمار دانش‌آموزان مصرف‌کنندۀ این بازی است.

نکتۀ جالب در این میان این است که 81 درصد بازیکنان از طریق معرفی دوستان و آشنایان خود جذب این بازی شده‌اند که این مسأله، نمایانگر اهمیت وجوه غیر رسمی در ارتباطات روزمره است که در مقایسه با بخش رسمی جامعه، بر اجتماع پیوستۀ نوجونان و جوانان تأکید می‌کند.

سهم اینترنت در دو مقولۀ «دانلود» و «پرداخت الکترونیک» در این بازی به ترتیب 67 و 56 درصد از جامعۀ بازیکنان بوده است و با توجه به پلتفرم موبایلیِ این بازی، 87 درصد بازیکنان از طریق سیستم عامل اندروید به دنیای پرهیجان این بازی فراگیر وارد شده‌اند. اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای، مقوله‌ای مهم در مطالعات این حوزه است که در بازی مذکور، 63 درصد از مخاطبان به طور کامل انجام بازی از روی عادت مداوم را ابراز کرده‌اند.

این گزارش تحقیقی در گام دوم خود وارد مبحث سنجش شاخص‌های ارزیابی این بازی از منظر بازیکنان آن می‌شود. نتایج این بخش در دسته‌بندی‌های ذیل قابل مشاهده است؛ با این توضیح که در میان شاخص‌های هر بخش، شاخص برتر از منظر نرخ فراوانی، از بقیه متمایز شده است:

*شاخص‌های کیفیت بازی از نگاه بازیکنان:

ارزش کیفیتی بالا: 91 درصد بازیکنان

طراحی گرافیکی بالا: 92 درصد بازیکنان

اجرا بدون تأخیر و مشکل: 70 درصد بازیکنان

راهنمایی‌های مناسب برای آموزش نحوۀ بازی: 61 درصد بازیکنان

*شاخص‌های هیجان بازی از نگاه بازیکنان:

هیجان‌انگیز بودن بازی: 70 درصد بازیکنان

ایجاد لذت و خوشی: 72 درصد بازیکنان

انرژی‌دهی: 56 درصد بازیکنان

دشواری ترک بازی در حین بازی: 76 درصد بازیکنان

*شاخص‌های اقتصادی بازی از نگاه بازیکنان:

مقرون به صرفه: 54 درصد بازیکنان

قیمت معمولی: 56 درصد بازیکنان

ارزش پرداخت (حتی به قیمت بالا): 57 درصد بازیکنان

*شاخص‌های اجتماعی بازی از نگاه بازیکنان:

ارزش‌های اجتماعی: 48 درصد بازیکنان

جلب نظر مثبت دوستان و اطرافیان: 64 درصد بازیکنان

جلب نظر مثبت جامعه: 37 درصد بازیکنان

*شاخص‌های نوآوری بازی از نگاه بازیکنان:

بازی نوآور و خلاق: 87 درصد بازیکنان

بازی جدید: 70 درصد بازیکنان

متفاوت نسبت به دیگر بازی‌ها: 91 درصد بازیکنان

نتیجۀ این ارزیابیِ شاخصی، امتیاز بالای شاخص‌های «هیجان» و «نوآوری» این بازی نزد بازیکنان‌اش است که با بالاترین میزان به‌ترتیب 92 درصد و 91 درصد از حجم نظرات بازیکنان را شامل شده است. این گزارش البته در پایان تأکید می‌کند که پدیدۀ «کلش آف کلنز» در ایران رو به افول است.

+



  • امید بابایی
این ادعاها از سوی مراجع رسمی تایید نشده و حتی با فرض خطای یک فرد، کارنامه جامعه قرآنی و نظام مبتنی بر قرآن خدشه دار نمی شود!



متن شایعه

" افتضاح قاری بیت رهبری «سعید طوسی» ننگ جامعه قرآنی کشور ارتباط [...] با قاریان جوان "


پاسخ شایعه

1. در این مورد خبر یا مدرک موثق و معتبری در دست نیست و مبنای این شایعات، تنها یک برنامه تلوزیونی از شبکه صدای آمریکا است!
2. این شبکه دین ستیز و معاند با نقش آفرینی مجری معلوم الحال خود برنامه ای تهیه میکند که هر بار با بهانه ای به مقدسات و نظام اسلامی هجمه وارد می کند!
3. تصاویر منتسب به احکام دادگاه فاقد وجاهت و اصالت و غیر قابل استناد هستند! سعید طوسی با انتشار پیامی ضمن تکذیب ادعاها و مدارک منتشر شده، از پیگیری قضایی منتشر کنندگان آنها خبر داد!
4. مطالبه همگانی، رسیدگی قاطعانه و برخورد با هر خطایی از هر فردی می باشد؛ پس تا اتمام بررسی ها و صدور حکم دادگاه، بعنوان فصل الخطاب این پرونده، باید شکیبا بود.
5. عاملان طرح این شایعات، آشکارا قصد تخریب وجهه جامعه قرآنی و نظام مبتنی بر قرآن را دارند! حتی با فرض اثبات خطای یک فرد، کارنامه درخشان جامعه قرآنی و نیروهای انقلاب مخدوش نمی شود!
6. خداوند می فرماید "از آنچه به آن آگاهی نداری، پیروی مکن، چرا که گوش و چشم و دل، همه مسؤولند"، پس به جای نشر پیامها باید منتظر روشن شدن زوایای مطلب و اعلام مراجع رسمی بمانیم.
"آیه ۳۶ سوره الإسراء"
7. انتشار این شایعات در صورت صحت، مصداق اشاعه فحشا و منکر و در غیر آن علاوه بر موارد یاد شده مصداق افترا و تهمت نیز می باشد که در هر دو حالت شرعا و قانونا خلاف و قابل پیگرد است!


حق جو و حق طلب باشیم
لینک مطلب جهت انتشار:
http://shayeaat.ir/post/705

  • امید بابایی

اطلاع‌نگاشت | شیعه انگلیسی

امید بابایی | چهارشنبه, ۵ آبان ۱۳۹۵، ۰۸:۰۰ ق.ظ
یکی از برنامه‌های انگلیس و آمریکا برای مقابله با اسلام، ایجاد اختلافات مذهبی بین شیعه و سنی از طریق عوامل نفوذی‌شان است. به همین مناسبت پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR «معرفی شیعه انگلیسی»، «اقدامات استکبار» و «وظایف دنیای اسلام» را در اطلاع‌نگاشت «شیعه انگلیسی» براساس بیانات رهبر انقلاب منتشر میکند.
  • امید بابایی

مهدکودک یک رسانه است...

امید بابایی | چهارشنبه, ۵ آبان ۱۳۹۵، ۰۷:۵۶ ق.ظ

طرح روضه و خیمه عزاداری کودکان و نوجوانان؛

خیمه به جای مهدکودک!

در سراسر قرآن انسان را به مشاهده فراخوانده است؛ بنابراین باید فضای خیمه عزاداری کودکان رنگ و بوی محرم داشته باشد. درصورتی که این فضاسازی متناسب با سن کودک باشد دلنشین تر خواهد بود…

کودکان

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، در سالهای اخیر روضه های شهر با پدیده ای به نام مهد کودک قرین شده است که بعضی با آن به شدت مخالف اند و آن را توطئه ای از دست های پنهان استعمار و صهیونسیم برای دور کردن کودکان از فضای معطر به نام و یاد اهل بیت می دانند. عده ای معتقدند که حضور کودکان در مجالس عزاداری بزرگسالان به علت عدم تناسب مباحث مطروحه به حال ایشان سودی ندارد لذا خوب است که در آن مجالس نباشند پس به ناچار به مهد بروند.

اما به نظر ما به ضرورت شرایط فرهنگی و اهمیت تشکیل سنگر در جبهه جنگ نرم، این خود فرصت مناسبی است تا به جای تشکیل مهد کودک در محافل عزاداری، خیمه عزاداری ویژه برپا کنیم و با زبانی کودکانه، آن عزیزان را با نام و یاد اهل بیت و فرهنگ اسلام ناب محمدی آشنا کنیم.

از این رو شایسته است که خیمه کودکان در هر محفلی خود به صورت یک طرح جداگانه برنامه ریزی، فضاسازی و اجرا گردد که بی شک جهت اجرای این مهم تشکیل تیم شایسته فکری و اجرایی از اهم مسایل آن خواهد بود.

 

محورهای اصلی طرح خیمه عزاداری کودک (نوجوان)

هدف برپایی روضه کودکانه است؛ روضه ای که در آن با زبانی مناسب این سن، کودکان را با نام و یاد و فرهنگ اهل بیت آشنا سازیم.

  • نام طرح: خیمه عزاداری کودکان (یا خیمه عزاداری نوجوانان) نه مهد کودک
  • تشکیل تیم فکری و اجرایی با تخصص علمی و عملی کار با کودک (و نوجوان)
  • فضاسازی با دو شاخصه: کودکانه (نوجوانانه) و محرمانه
  • حضور کارشناس دینی؛ روحانی و سخنرانی به زبان کودک (نوجوان)
  • محتوای غنی اسلامی به زبان کودکانه (نوجوانانه)
  • اجرای کارگاههای عملی همگام و همسو با محورهای آموزشی محتوای تعیین شده شامل ساخت سفال، نقاشی، کاردستی، نمایش و…
  • مداحی و سینه زنی و عزاداری با نور کم (نه روشنایی زیاد و نه تاریک تاریک) و شعرهای حماسی مذهبی در سطح کودک (و نوجوان)
  • پذیرایی سالم اعم از دم نوش یا میوه و خوراکی های سالم و ساده دیگر.

 

توضیح نام طرح

میان خیمه عزاداری و مهد کودک تفاوت هایی وجود دارد که از آن جمله به موارد ذیل اشاره می گردد:

  • امید بابایی